Få et sundt miljø på kontoret

Har du mon tænkt over om du har et sundt miljø på dit kontor? Får du luftet nok ud, og hvordan ser møblementet ud. Hvordan har du sovet i nat? Har du tænkt over, at dit hjemmemiljø, og navnlig dit soveværelsesmiljø, er godt for dig?

I nat har jeg sovet med mit bambus lagen for første gang. Det var som en drøm, og jeg fortryder ikke een eneste gang, at jeg gik ind på en digital markedsplads med grønne produkter for at kigge efter sengetøj i bambus. Jeg har også købt dyne- og pudebetræk i bambus. Det giver mig bedre dage at have gode nætter, og det gør mig til en god kollega at være udsovet.

Når hverdagen trænger sig på

Alle dage har nok i sin plage, og ind imellem er der også glæden. For mange er det en en stor glæde at tage på arbejde og selve det at have rutiner og at være en del af noget, være en del af hjulet, det betyder noget for folk.

Der ligger en stor frihed i at være bunden. Vågner du op hver dag uden at vide, hvad du skal, føler du dig ikke nødvendigvis fri. Det kan være, du føler dig ufri. Det er derfor folk nogle gange får depressioner, når de bliver arbejdsløse og oplever den tomhed, som står foran dem, når de ikke ved, hvad de skal bruge deres dag til.

Når hverdagen trænger sig på, er det ikke altid af det onde, men det kan virkelig være et gode at skulle bevæge sig ud på kontoret hver dag, eller hvor man nu har sin arbejdsplads.

Hvordan er du en god kollega?

  • Vær opmærksom på, hvordan din kollega har det. Spørg forsigtigt ind, hvis du mærker, der er noget, som tynger din kollega, men uden at trænge dig på.
  • Gå i bad om morgenen inden arbejde og duft godt, men ikke for godt, så du dufter af for meget parfume. Det er god stil at holde en god hygiejne. Du kan selvfølgelig ikke gøre for, at du sveder efter en cykeltur, men du kan sørge for at holde dig sund og rask, så din sved ikke lugter grimt.
  • Vær forberedt, når I skal holde møde, og tænk på, hvordan du bedst økonomiserer med din tid og andres tid, så mødet bliver både godt og effektivt.
  • Lær værdien i at smalltalke. Det er rart at kunne snakke sammen om noget andet end arbejde hele tiden. Small talk er en måde at anerkende hinandens eksistens som privatpersoner på. Så er man noget andet end kolleger, men man kan også holde en vis afstand med small talk, hvis det gør arbejdsmiljøet bedre. Det er under alle omstændigheder godt ikke at over-dele personlige og private oplysninger.
  • Sørg for at give plads til, at andre også kan shine til møder og under jeres kollegiale samtaler. det er ligeså vigtigt at være engageret og talende som det at lytte til andre og være nærværende.

 

Kategorier: Artikler